karrierszerviz könyvek

könyvek, melyeket Neked írtam

Az általam írt könyvekkel igyekszem segíteni,  a 21. század egyre gyorsuló kihívásaira stratégiai tervet és megoldásokat kínálni.

az álláskeresés kézikönyvének bővített kiadása

Kulcs a karrierhez

Unod már, hogy több tucatnyi helyre pályázol, eredmény nélkül? Korábban sosem kellett álláskereséssel foglalkoznod, mert megoldódott magától elhelyezkedésed, de most bele kell magad vetned az álláskeresés útvesztőjébe? Úgy érzed, nem a neked való szakmában vagy, de fogalmad sincs merre léphetnél tovább? Tartasz tőle, hogy az álláskereséssel kapcsolatos tapasztalathiányod miatt túl sokáig fog tartani az elhelyezkedés? A sok különféle információ és tanács, amit az álláskereséssel kapcsolatosan kaptál összezavart és szeretnél egyértelmű válaszokat kapni? Ha átfogó tudást szeretnél kapni a megváltozott munkaerőpiacról mind az offline, mind az online térben?

Alapozó és HR kitekintés

Végre átláthatod a HR és a Fejvadász cégek működését. Megismerheted, hogyan működik a munkaerőpiac ás miért nélkülözhetetlen önmagunk értékesítésének képessége.

Álláskeresés, állás módosítás

Megismerheted a pályázati anyagok szakszerű elkészítését, a LinkedIn használatát, a kiválasztási folyamatok sikerének titkát. Gyakorlatban használható tippek, praktikák.

Munkafüzet

Szakértőink készítettek egy a piacon egyedülálló munkafüzetet, amely gyakorlatias segítséget nyújt az új állás elnyeréséhez vezető úton.  A könnyen használható, profi anyag hasznos segítség lesz, egyfajta cselekvési tervként segít majd Neked a könyv kiegészítéseként.

változások a magyar munkaerőpiacon 2030-ig

Válság vagy forradalom

Az ipar 4.0 munkaerőpiacra gyakorolt hatását minden nap a bőrünkön érezzük. Remélem, ezzel a könyvvel sikerül mindenkit felkészíteni a változásokra, és reálisabban látni a jövőt. Mindemellett fontos törekvésem volt, hogy az átalakulás szelének befogásához szükséges stratégiákat is mutassak az olvasóknak.

Új utak és lehetőségek vannak előttünk, de ne feledjük, a jövőnket mi alakítjuk, és akkor tudjuk kivenni a részünket ebben, ha mindnyájan látjuk és felvállaljuk a saját részünket. Jómagam e könyv megírásával ösztönzök mindenkit erre.

A technológia hullámai

A negyedik ipari forradalom már elkezdődött. Bemutatom, hogyan jutottunk ide, hol tartunk most és hogy miért nincs már jelentősége a számoknak és a dátumoknak.

Munkaerőpiac az ipar 4.0-ában

Áttekintem a globális ipari trendeket, a vállalkozások átalakulását és hogy ez milyen hatással lesz a munkaerőpiacra. Megmutatom, hogy mik a védett ágazatok és részletesen bemutatom az egyes szektorokat érintő várható változásokat.

A siker kulcsa

Sokszor hallottuk már, hogy “a jó pap holtig tanul.” Megmutatom, hogy miért hiszek abban, hogy az oktatás és annak modernizált változata hogyan fog segíteni Neked is, nem csak túlélni, hanem győztesek oldalán állni.

Mit gondolnak a téma szakértői a könyvről?

Minek lesz értéke a munkaerőpiacon 10-20 év múlva? Egyáltalán hogyan néz majd ki a jelenlegihez képest? Mit tanuljak? Mire leszek alkalmas? Miből fogok megélni? Mit tehetek ma azért, hogy felkészüljek a holnapra?

Ajánlom ezt a könyvet szülőknek, diákoknak, karrierváltóknak egyaránt. A szerző közérthetően ad átfogó képet a napjainkban már létező és egyre erősödő befolyásoló tényezőkről. Egyszerű összefüggéseket mutat meg és bátor következtetései alapján felvázol egy nagyon valószínű jövőt.

A könyv végére megfogalmazódott bennem, hogy mit tettem eddig is helyesen és mi az, amin változtatnom kell annak érdekében, hogy felkészültebb legyek a következő évtizedekre.

Gázmár Domán

EMPX Solution

Ez a könyv HR-esként nem csak lebilincselő olvasmány, de szakmailag is igen érdekes.

A saját bőrünkön tapasztaljuk, hogyan változik ez a piac, a szakmánk, és a folyamatok.

És hogy mi lesz 10-20-30 év múlva?

Ez a könyv ebbe enged betekintést az élet több területén. Azoknak ajánlom, akiket érdekel a szakmája-, a saját-, és gyermekei jövőre.

Tamaskovics Diána

fejvadász üzletágvezető

Blog

Cikkek

Felébredsz, és 2030 van

Felébredsz, és 2030 van

Válság lesz vagy forradalom?  A 2019-es Válság vagy forradalom című könyvben arra vállalkoztam, hogy előrelátom az elkövetkező bő tíz évet, leírom, milyen lesz 2030, és milyen út vezet el oda.  Természetesen maradtam a kaptafánál, nem mindenre kiterjedően szerettem...

Feltörekvő technológiák

Feltörekvő technológiák

3. rész   3. rész  Az előző részek tartalmából  Cikksorozatunk első és második részében bemutattunk néhány feltörekvő technológiát, melyek idővel jelentős változásokat hoznak majd a világunkba és az életünkbe.  Ezek a technológiák a következők voltak:  1. zárt...